La Câmpulung Moldovenesc

Întâlnire de lucru pe probleme de concurență și ajutor de stat

În vizor, ajutoarele de stat acordate în zona defavorizată „Bucovina”
Consiliul Concurenței București, prin Inspectoratul Teritorial Suceava, organizează, cu sprijinul Primăriei Câmpulung Moldovenesc, marți, 30 mai 2006, ora 10, în sala de ședințe a Primăriei Câmpulung Moldovenesc, o întâlnire de lucru la care sunt invitați reprezentanți ai agenților economici și ai autorităților locale și administrativ-teritoriale din zonă. Întâlnirea se circumscrie efortului general de respectare a reglementărilor privind concurența și ajutorul de stat, mai înainte de data preconizatei aderări la Uniunea Europeană (1 ianuarie 2007), de pregătire a mediului de afaceri pentru acest moment. Acțiunea vizează prezentarea succintă a faptelor de factură anticoncurențială săvârșite de unele autorități sau agenți economici, evidențierea drepturilor și obligațiilor ce cad în sarcina unor autorități furnizoare de ajutor de stat, precum și a beneficiarilor de ajutor de stat.
 

Vor fi tratate cu prioritate aspecte legat de ajutorul de stat acordat în zona defavorizată „Bucovina”, în conformitate cu OUG 24/1998, dat fiind numărul mare de beneficiari ai ajutorului de stat regional acordat conform acestei scheme de ajutor de stat. Conform dlui Gheorghe Ureche, inspector de concurență coordonator al Inspectoratului Teritorial Suceava, scopul final al acțiunii este „clarificarea unor aspecte asupra cărora agenții economici, titulari ai certificatului de investitor în zona defavorizată, au eventuale nelămuriri, dar și dezbaterea unor problematici concrete privind conținutul obligațiilor ce cad în sarcina lor. Clarificarea acestor aspecte se impune, cu atât mai mult cu cât ajutoarele de stat în zona defavorizată urmează a se acorda și în perioada de după aderare, până la expirarea certificatelor de investitor (aprilie 2009), cu condiția respectării regulii intensității maxim admise a ajutorului de stat.” Nu în cele din urmă, se va trata problematica raportării trimestriale, la Consiliul Concurenței, a ajutoarelor de stat acordate de autoritățile furnizoare, inclusiv ajutoarele de stat cu caracter social sau pentru înlăturarea calamităților, până cel târziu ultima zi din luna următoare, sub sancțiunea unor contravenții de minim 100 milioane lei vechi.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: