Un nou model de reintegrare socială a tinerilor în dificultate

Consiliul Județean Suceava va realiza, în colaborare cu Consiliul General al Departamentului Mayenne din Franța, un proiect-pilot de reintegrare socială a tinerilor în dificultate, după modelul francez. Președintele CJ Suceava, Gavril Mîrza, care a fost săptămâna trecută la Mayenne, în cadrul proiectului „Patru regiuni pentru Europa”, care include și Regiunea germană Schwaben și Regiunea Cernăuți, a declarat, marți, că modalitatea de reintegrare în societate pentru tinerii în dificultate din regiunea franceză poate fi preluată în Suceava.
 

El a arătat că centrul de reintegrare socială pe care l-a vizitat funcționează ca o fundație, este susținut financiar de la bugetul departamental și din donații private, iar tinerii aflați în dificultate învață o meserie, pe care o și practică, fiind retribuiți. Totodată, tinerii au la dispoziție câte o garsonieră, utilată, unde învață să se comporte ca într-o locuință familială. „Am stabilit să facem un parteneriat cu Departamentul Mayenne pentru un proiect privind introducerea unui astfel de model la reintegrarea socială a tinerilor în dificultate”, a spus dl Mîrza. Domnia sa a apreciat că acest proiect ar putea să se pună în aplicare în centrul special din Gura Humorului.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: ,

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: