„România nu prea are autorizație de funcționare”

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a apreciat că exigența autorităților apare, de cele mai multe ori, când există probleme, exemplificând cu situația întâlnită la fermele de păsări din județ. Dl Onofrei a declarat într-o conferință de presă că, din nefericire, la o situație de criză, se găsesc și deficiențe care nu au fost semnalate până atunci. Astfel, el a arătat că, din cele 4 ferme de păsări din județ, autoritățile veterinare au suspendat activitatea a 3 dintre ele pentru că nu corespund normelor. „Când apare o problemă apare și exigența autorităților”, a spus dl Onofrei. El a arătat însă că situația este generalizată în toate domeniile, că în România instituții întregi funcționează fără autorizație. „De fiecare dată înainte de începerea anului școlar aflăm că majoritatea școlilor nu au autorizație de funcționare și totuși funcționează. Mai aflăm că și numeroase spitale nu au autorizații de funcționare și funcționează. De fapt, sistemul e bolnav în general și România nu prea are autorizație de funcționare”, a spus dl Onofrei.
 

El consideră că problemele existente nu se pot soluționa peste noapte pentru că nu există fonduri necesare pentru toate investițiile care trebuie făcute: „Numai în județul Suceava este nevoie de 4-5 miliarde de euro pentru regularizarea tuturor cursurilor de apă, ca să nu avem risc de inundații”. Prefectul de Suceava consideră că situația poate fi comparată cu cea a unui pacient care are o boală gravă, dar care are șanse de supraviețuire, căruia poți să îi spui de ce boală suferă și căruia i se por găsi soluții de ameliorare sau căruia i se ascunde boala, dar, cu toate încurajările, pacientul moare. „În România trebuie să facem ceea ce ne permitem să facem și nu ceea ce ne dorim să fie”, a spus dl Onofrei. Totodată el consideră că cei răspunzători de anumite situații trebuie să aibă autoritate, care să fie recunoscută, subliniind că „o contestare a autorității duce la haos”.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: