La conducerea Spitalului Județean

Dr. Irimie nu mai candidează fără… interimatul asigurat !

Conform noii legislații, DSP trebuie să numească directori interimari în spitale până pe 28 mai
Până pe 28 mai, conducerea Direcției de Sănătate Publică trebuie să numească directorii interimari în toate spitalele sucevene, conform noii legi a sănătății, urmând ca, în termen de 6 luni, Ministerul Sănătății să organizeze concurs pentru ocuparea acestor posturi. „Odată cu intrarea în vigoare a legii, încetează activitatea consiliilor de administrație și a comitetelor directoare din spitale. DSP va numi interimar 3 directori – director general, director adjunct medical și director economic –, iar până la organizarea concursului dispar directorul de îngrijire și cel administrativ”, a precizat ieri directorul general al Spitalului Județean, dr. Cristian Irimie, a cărui activitate managerială încetează, de asemenea, după unul din cele mai scurt mandate din istoria conducerii spitalului.
 

El a spus că, la întâlnirea recentă de la Iași, cu reprezentanții DSP și directori de spitale, ministrul sănătății Eugen Nicolăescu a recomandat DSP-urilor să numească directorii numai pe criteriul competenței și nu din rațiuni politice. Dr. Irimie a precizat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că nu se va înscrie la concurs în cazul în care nu va fi numit director interimar de DSP. „Dacă nu voi fi considerat bun să fiu numit interimar, atunci cum voi fi bun peste 6 luni? Atunci de ce să mă dau vioi la concurs?”, a declarat dr. Irimie. De asemenea, a spus dr. Irimie, candidații la concurs trebuie să urmeze obligatoriu și un curs de management, de două luni, organizat de minister, iar dacă nu va fi numit interimar nu are rost să urmeze acest curs. Directorul spitalului are studii de management în străinătate – masterat în management medical, cursuri de management în Belgia și Olanda, dar va avea credit în ochii ministrului doar cursul organizat de MS. Mai precizăm că numirile interimare ale directorilor de spitale se vor face cu avizul prefectului Orest Onofrei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: