Peste 200 000 de euro pentru școlile inundate din județ

Subprefectul Ștefan Ale-xandru Băișanu a lansat, ieri, într-o conferință de presă, un apel către conducerile școlilor calamitate, cerându-le acestora să întocmească proiecte pentru accesarea de fonduri comunitare. Dl Băișanu spune că, prin Programul Phare de coeziune economică și socială, sunt disponibile fonduri de 215 000 de euro. Recent, discuții în acest sens au fost purtate la Ministerul Integrării Europene, recomandate fiind parteneriatele încheiate între consiliile locale și Consiliul Județean.
 

Banii vor fi îndreptați înspre unitățile școlare care au avut de suferit de pe urma inundațiilor de anul trecut. Este vorba despre școli din Ciumulești, Doroteia, Grigorești, Corocăiești, Verești, Botuș, Drăgușeni, Clit, Siminicea, precum și despre grădinițe din Fălticeni și Baia. „Este absolut necesar ca administrațiile locale să acționeze rapid pentru accesarea proiectelor, acesta fiind un exemplu preliminar pentru folosirea fondurilor comunitare începând din ianuarie 2007”, a spus dl Băișanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: