Purificare prin sânge…

S-au împlinit, zilele acestea (pe 7 mai), 20 de ani de când „Steaua” București a reușit o izbândă unică în analele fotbalului românesc, cucerind, la Sevilla, Cupa Campionilor Europeni la fotbal. Ce noapte de vis a fost atunci! În timp ce înaintașii de aur ai sportului rege sărbătoreau cum se cuvine acest eveniment, urmașii lor, actualii fotbaliști ai Stelei (de fapt, o parte din ei) își dădeau în petec la Bistrița, confundând sportul cu huliganismul, fair-play-ul cu tăria pumnului, disciplina cu violența. Doi dintre „războinicii” lui Gigi Becali, jucători talentați de altfel, Iacob și Rădoi, și-au arătat mușchii la vestiare, mutilându-se ca niște bețivani care se bat în crâșma satului. Sângele a curs șiroaie, iar niște geamuri s-au făcut zob. Paguba pentru bistrițeni este mică, pe când pentru faimosul club bucureștean și pentru fotbalul românesc în general este foarte mare.
 

În timp ce „băieții” își manifestau talentele de luptători, devastând vestiarul stadionului, managerul lor, bătăușul Stoica, se stropșea la jandarmi, gata să le pună gheara în gât, înjurând ca un birjar în stânga și-n dreapta. Au fost accese de furie, instigare la violență, război medieval, huliganism cât cuprinde, lucruri ce nu au (și nu trebuie să aibă) nimic comun cu fotbalul. Sincer să fiu, am fost, de multe ori, cu sufletul alături de „Steaua”. Cazul de la Bistrița a lăsat o rană în sufletul multor microbiști. Și al meu. Picătura ce a umplut paharul și care a mânjit urât de tot fotbalul românesc, în general, au fost declarațiile latifundiarului din Pipera: „Sângele lui Rădoi va purifica fotbalul românesc”. Fotbal, sânge și mocirlă politică. Iartă-l, Doamne, că nu știe ce spune!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: