La Sticla Fălticeni

Salariile restante vin peste o săptămână

Ieri, a fost prezent la Sticla Fălticeni președintele sindicatului liber CNSRL „Frăția” Suceava, Gheorghe Leuștean, pentru a purta o discuție cu conducerea unității. Conform liderului CNSLR „Frăția”, între sindicatul de la Sticla și conducerea societății se va semna un protocol, în care se va stipula faptul că oamenii vor primi tichetele de masă în această săptămână, iar salariile restante vor fi acordate săptămâna viitoare. Oamenii au înțeles că, pentru a încasa bani, marfa existentă pe stoc trebuie finisată, apoi livrată, iar pentru o parte din produsele pe care sticlarii fălticeneni le-au livrat se așteaptă efectuarea plăților. Tot de la Gheorghe Leuștean am aflat că, până pe 15 iunie, cuptorul de ardere a sticlei a fost închis pentru revizie, fiind preconizată și darea în folosință a unui nou cuptor, aflat în stadii avansate de execuții.
 

Conform informa-țiilor culese de liderul sindical de la angajați, reparațiile la a-cest cuptor trebuiau efectuate încă din luna decembrie anul trecut. Până la mijlocul lunii iunie, angajații de la Sticla Fălticeni vor merge în șomaj. În urma discuțiilor purtate cu conducerea societății, a fost rezolvată și problema celor 42 de salariați cu vârste peste 45 de ani angajați printr-un program derulat prin AJOFM. Conform legislației, progra-mul prin care au fost angajați muncitorii, aceștia nu pot fi diponibilizați și nu pot beneficia de șomaj timp de un an de zile. Cei 45 de sticlari vor lucra în fabrică până la mijlo-cul lunii iunie, la finisarea produselor existente, la am-balare, la livrarea mărfii din stoc și vor da o mână de ajutor la terminarea noului cuptor și la reparațiile celui vechi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: