La spitalul sucevean

„Hiatus“ în aprovizionare

De la începutul lunii, pacienții n-au parte de carne
Directorul Spitalului Județean Suceava, dr. Cristian Irimie, a declarat ieri că de la începutul lunii în curs mâncarea bolnavilor este „mai proastă decât a fost în ultimele 6 luni”, întrucât încă se desfășoară licitațiile pentru achizițiile de alimente. „Am procurat doar alimentele de bază, restul folosim din rezervele care sunt pe cale de epuizare. De aceea, mâncarea e mai slabă calitativ și valoric decât a fost până acum și fără carne”, a spus dr. Irimie. El a precizat că spitalul se confruntă cu un “hiatus în apro-vizionare”, și la medicamente, și materiale sanitare, dar speră că aceste probleme se vor rezolva până la sfârșitul săptămânii. Această situație s-a întâmplat, spune Irimie, întrucât contractul cu CJAS s-a semnat cu data de 1 mai, dată de la care se organizează licitațiile electronice, care au un anumit “timing” de desfășurare.
 

Până la 30 aprilie aprovizionarea spitalului s-a făcut pe baza unor acte adiționale la vechile contracte cu furnizorii, dar după semnarea contractului nu mai este posibil, trebuind începute licitațiile. “De la 1 mai am dat drumul la licitațiile electronice pentru că avem bugetul pe care ne bazăm, însă durează aproximativ zece zile până când încep să ajungă comenzile”, a spus Irimie. În altă ordine de idei, directorul spitalului sucevean a informat că, de anul acesta, comer-cianții care câștigă licitația vor trebui să trimită spitalului mostre de produse, care vor fi anali-zate de o comisie specială. Dr. Irimie spune că produsele trebuie să se încadreze în parametrii ceruți de caietele de sarcini, iar cele alimentare nu trebuie să conțină multe E-uri. „Nu vom accepta produse cu prea multe E-uri. Dacă produsul nu corespunde, se anulează contrac-tul și se ia următorul câștigător. Sunt tot felul de țepari la medicamente, materiale sanitare și alimente; dau marfa cu un preț mic, dar când e s-o trimită, spun că n-au produsul în stoc și că-l aduc după o lună”, a explicat directorul spitalului sucevean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: