„Nu vreau să fac din Fălticeni un oraș polițienesc”

spune primarul Vasile Tofan
O întâlnire a reprezentaților poliției, jandarmilor, administrației publice și societății civile a avut ca scop găsirea de soluții urgente pentru introducerea ordinii și curățeniei în Fălticeni > Circulația rutieră și mi-zeria au provocat nemul-țumiri și nevoia de a se lua atitudine > Printre primii luați în vizor se numără căruțașii din zonele rurale limitrofe
La Primăria Fălticeni a avut loc, marți, o întâlnire a șefilor Poliției Municipale, Grupei de Jandarmi Fălticeni a Comandamentului Județean de Jandarmi Suceava, Poliției Comunitare, Centrului de Perfecționare a Cadrelor din Jandarmerie Fălticeni, Detașamentului pentru Situații de Urgență, a membrilor societății civile din Comisia Locală de Ordine, pentru a se găsi soluții de stopare a distrugerilor bunurilor publice, pentru respectarea normelor de conviețuire și de aplicare a regula-mentului pentru stabilirea normelor de bună gospodărire pe teritoriul municipiului Fălticeni, aprobat la sfârșitul săptămânii trecute de Consiliul Local.
 

Primarul Vasile Tofan și-a exprimat nemulțumirea față de faptul că cetățenii nu păstrează curățenia orașului, la câteva ore după trecerea salubriștilor gunoaiele regăsindu-se pe trotuare și în preajma buncărelor. La intrările în oraș, persoane rămase încă neidentificate aruncă gunoaie și moloz, mai ales în weekend. Nici circulația rutieră din muni-cipiu nu este pe placul primarului, mai ales că o parte din participanții la trafic nu respectă semnificația indicatoarelor rutiere, iar prin centrul orașului căruțele se plimbă nestin-gherite. „Echipajul de la circulație stătea la radar pe strada Sucevei, iar omul cu căruța trecea prin centrul orașului. În acest timp, cei de la Elbi se chinuiau cu asfaltarea, circulația fiind dirijată de un polițist comunitar. Avem un mare inconvenient, Fălticeniul nu are o șosea de centură, iar cei cu tirurile merg noaptea pe strada Sucevei și cu 90 km/h. Nu am văzut să se dea o amendă că se merge invers pe sens unic” – a spus primarul Vasile Tofan. Pentru a se introduce disciplina în traficul rutier fălticenean, în câteva săptămâni ar urma să fie montate camere de luat vederi pe porțiunea din D.E. 85 care străbate orașul și în principalele intersecții. Și problema parcărilor din zona centrală pare a avea șanse de rezolvare. Conform primarului Vasile Tofan, pe strada Revoluției și pe o porțiune din strada Republicii, de la intersecția cu str. Revoluției până la intersecția cu str. Dogari, pe banda întâi vor fi amenajate parcări „în spic”. Nici căruțele fără plăcuță de identificare și saci colectori la cai nu vor mai avea acces, începând cu această săptămână, în Fălticeni. Conform Șefului Poliției Rutiere Fălticeni, Iulian Radu, polițiștii au sancționat în ultima lună peste 80 de căruțași care circulau neregulamentar prin municipiu. „Sancționarea căru-țașilor este o problemă foarte dificilă, pentru că cei mai mulți nu au nici un act de identitate aspra lor. În plus, unii dintre ei devin agresivi, în special cei din Baia, care transportă lemne”, ne-a spus Iulian Radu. Pentru a se evita circulația mașinilor prin Piața agroalimen-tară, programul de aprovizionare a societăților cu spații comerciale din această zonă va fi dimineața, până să înceapă activitatea comercială la tarabe, și seara. „Nu vreau să fac din Fălticeni un oraș polițienesc, dar trebuie să luăm măsuri coer-citive cu cei care încalcă legile, indiferent de statutul social sau profesia acestora, să o terminăm cu căruțele prin centrul orașu-lui, cu deteriorările și cu haiduciile pe timp de noapte. Sâmbăta, duminica sunt destui care bravează, într-o noapte s-au răzbunat pe toate coșurile de gunoi”, a spus primarul Vasile Tofan. La propunerea comisarului Eugen Rotaru, comandantul Po-liției Municipiului Fălticeni, 5 patrule mixte formate din polițiști și polițiști comunitari, la care se adaugă angajații pe bază de contract de la Grupa de jandarmi Fălticeni, promit că vor veghea la asigurarea liniștii și ordinii publice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: