Și eu am fost colaborator al Secu…

Să fi fost prin anii ’80. Da-da, șî ieu, Di Bi, fusei vajnic colaborator al… Sinistrătății, la vremea în care virtualii milițieni & securiști făceau, preț de câteva luni bune, duminica, niscai antrenamente specifice (română, istorie, filosofie) pentru admitere la Școala de profil, băciuită, vreme bună, de potent-întunericitul Andrușcă, fârtatele lu’ știți Dvs. cui. Și Iacobescu, domnia sa, și Vasilescu (Domnul, să-l hodine) și… șii… fiștecare cu știința și cunoștința de pe căprăria lui. D-apăi nu?! Că și cogeamite Bush-senor ori Gorbaciov-poreclit Limonadă au colaborat în așa hal cu sinistra lor Secu, de-au ajuns, înainte de-a deveni cârmacii care au schimbat Planeta, nu doar sporadici, zeloși lucrători, ci dihai conducătorii înșiși ai serviciilor secrete de pe la casa cui îi avea. Dupe dandanaua cu vinul de la Golden Blitz & condusul de Volswagen-faeton albăstruc (pă la-laa-laaa un cinci ale dimineții), după paranghelia stelistă, bădica Traian-vaporean e iarăși în corzile media, ca… ciucă cu moț! F.B.! Gândește la cei mai bine, da’ așteaptă-te la ce-i mai rău, țipurește învățămintea zicalei printre poporeni.
 

Dumitru Brădățan

To be or not to be… asta să fie întrebarea zilei. Și nopții, la români. F.B.! Să se revizuiască totul – să se lustruiască totul, da’, mai-mai că pui rămășag că, și pe-acilea, nu se va schimba (mai) nimic. Chit că rocada domniilor, cum se știe, bucuria nebunilor e. A dat Băse cu subsemnatu’?! F.B. Atuncilea, lustrăiți-l făr de milă, fârtaților!, drenând ne-milos chiar (de la) capul care n-ar trebui never să se împută. Ras & frezat la șuviță, anțărț, lustrăiți-mi-l frumușel și acu, în acord cu liniile colecției de primăvară ale politichiei la mioritici, pe o, oo, omul din topor pentru popor, carevasăzică, pe lumețul, pe petrecărețul cu chivutzele de la Cireșica Neptunului, pe beutorul, ca ghiolbanu, direct din șip-ul cu șampanie, printre veseloșii cheflii d’ai revelioanelor. C-altu mama nu mai face. Degrab. Mânca-l-ar tata! Și Michidutză! Să-săă vă cheptene și pă voi, boy(s), ai ’reacu dă securi…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: