Popovici și Ioji – în libertate

După 49 de zile de arest preventiv, cei doi au fost eliberați pentru că procurorii DIICOT n-au venit cu nimic nou în cazul lor > Ionel Țârdea, al treilea individ acuzat în același dosar de trafic de persoane, a rămas în arest
Judecătorii suceveni i-au pus ieri în libertate pe Dumitru Bârtoi, alias Dan Popovici, de 33 de ani, din Suceava, și Iosif Alexandrovici, zis Ioji, de 37 de ani, din Gura Humorului, după ce aceștia au stat în arest preventiv preț de două mandate ce au însumat 49 de zile. Cei doi sunt cercetați, alături de Ionel Țârdea, de 31 de ani, din Dumbrăveni, de procurorii Biroului Teritorial Suceava al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) într-un dosar de trafic de persoane, trafic de minori și trecere ilegală a frontierei României și a altor state.
 

Avocatul apărării a pledat în favoarea eliberării lui Popovici și Ioji, invocând jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO). El a susținut că măsura arestării preventive nu se mai poate menține cât timp procurorii nu au oferit de 49 de zile încoace nici o informație sau element care să întărească faptul că cei arestați au săvârșit cu certitudine faptele de care au fost acuzați. Altfel spus, procurorii DIICOT n-au venit cu nimic nou, în timpul cât cei doi arestați au executat mandatele de arestare preventivă. Nu la fel stă situația cu cel de al treilea inculpat, Ionel Țârdea, care, se pare, nu va mai încerca libertatea multă vreme de acum înainte. Împotriva acestuia, procurorii DIICOT au dovezi clare și de netăgăduit că în perioada martie – decembrie 2005 el a încercat și a reușit să scoată din România 20 de persoane, în majoritate moldoveni, dar și faptul că a preluat, de la o ieșeancă, o minoră de 13 ani, pe care a dat-o altui individ ce urma să o scoată din țară.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI