PSD Suceava 2020

Blestematul anonimat…

După o perioadă agresiv spectaculoasă, Adrian Năstase intră în conul de umbră. Cel care a fost obișnuit cu lumina reflectoarelor ar trebui să se mulțumească și cu anonimatul, emblemă destinată să macine sufletele dornice de popularitate. Nimeni n-ar fi crezut că omul în fața căruia stăteau drepți și aproape fără suflare sute de politicieni din România va deveni mărunt de tot și va fi obligat să ia o pauză de reculegere… Avem destule exemple de oameni care au fost pe culmi, cum s-ar spune, și după perioada de glorie au revenit la hainele lor ponosite, la viața „mediocră” de dinainte, la o funcție modestă, la un loc în care n-au făcut decât să trăiască din amintiri. Dacă aș fi politician, m-aș gândi în fiecare clipă la zilele care vor veni, când va trebui să dau socoteală pentru fiecare lucru pe care l-am spus ori la care am fost părtaș.
 

Mălina Anițoaie

Aș face în așa fel încât să rămân constant cel puțin cu mine însumi pentru ca pedeapsa trecerii timpului să fie pentru mine mai ușor de suportat. La scară mai mică, atunci când vine vorba de întrunirile vreunui consiliu local, vedem adesea cum unii aleși se cred dumnezei născuți în provincie și hărăziți să schimbe soarta lumii. După patru ani de ședințe și indemnizații uneori nemeritate, mai marii provinciilor merg să-și doarmă somnul de gospodari renumiți prin cartiere muncitorești. Și, printr-o berărie sordidă, vreun fost consilier insistă să-și verse amarul, pro-testând la adresa administrației, rememorând zilele în care lumea era la picioarele lui… Iar dacă stau bine să mă gândesc, politica este ceva trist și ciudat, care îndeobște se termină prost și cei care sunt prinși în mrejele ei sunt siliți să îngroașe rândurile acelora care au avut atât de multe idealuri încât n-au mai crezut în nimic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: