Șomerii care nu participă la cursuri nu vor mai primi ajutor de șomaj

Ei sunt obligați să plătească și sumele reprezentând contravaloarea cursurilor începute și nefinalizate De la începutul anului, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a organizat un număr de 12 cursuri, la care au participat 220 de persoane. Anunțul a fost făcut de directorul exe-cutiv al instituției, Constantin Șuvăr, potrivit căruia printre cursanți s-au numărat 110 șomeri indemnizați, 63 neindemnizați, 46 persoane tri-mise de firme la pregătire sau perfecționare, precum și o persoană fizică plătitoare. Cursurile au fost organizate în meserii de lucrător în comerț, lucrător în cultura plantelor, ospătar (chelner), vânzător în unitățile de alimentație, operator calculatoare și rețele, tâmplar universal și vânzător mărfuri alimentare.
 

De menționat este faptul că, din numărul total cursanți, 82 provin din mediul rural. În luna martie sunt prevăzute cel puțin 7 cursuri, pentru peste 130 de șomeri. La „bătaie” sunt scose meserii precum cea de tâmplar universal, lucrător în comerț, lucrător în cultura plantelor și zidar – pietrar – tencuitor. Potrivit legii, beneficiarii de indemnizații de șomaj sunt obligați să participe la programele de formare profesionale oferite și organizate de AJOFM, la examenul de absolvire al acestora și, după caz, la reexaminare. „În caz contrar, aceștia își pierd drepturile, restituind și sumele reprezentând contravaloarea cursurilor începute și nefinalizate”, a declarat dl Șuvăr.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI