Primar cu dificultăți la scris și citit

Un primar dintr-o comună suceveană ar putea fi revocat din funcția de președinte al Comisiei locale de fond funciar pentru că scrie și citește cu mari dificultăți, iar comuna se confruntă cu mari probleme funciare. Subprefectul Alexandru Băișanu a declarat, miercuri, că a constatat că primarul comunei Moara, Laurentie David (PD), are „mari dificultăți” să scrie și să citească și că, în aceste condiții, se îndoiește că poate „soluționa cazurile dificile de fond funciar”. „În această comună sunt numeroase probleme, în special cu punerea în aplicare a unor hotărâri judecătorești definitive privind retrocedarea unor suprafețe, dar și fapte de natură penală în domeniul funciar”, a spus dl Băișanu.
 

Domnia sa a precizat că a dispus primarului comunei să soluționeze anumite situații, că acesta a primit termene pentru punerea în aplicare a hotărârilor judecătorești și că i s-a pus în vedere să numească o persoană care să se ocupe de prezentarea actelor în cazul în care el lipsește. „Cred că nu a înțeles nimic din ceea ce i s-a transmis în scris”, a spus subprefectul, care a precizat că primarul nu a adoptat nici o măsură. „Mai mult, a numit în locul său o persoană aflată în concediu medical”, a precizat dl Băișanu. El a arătat că i-a cerut primarului să scrie o notă explicativă, în care să precizeze motivele pentru care nu a adoptat nici una din recomandările Prefecturii, și a constatat că acesta nu știe să scrie corect. „Mai puțin de 20 la sută din cuvintele din nota explicativă sunt scrise corect. Mi-am dat seama că primarul are dificultăți în a scrie și citi. În cazul lui, ori e rea voință, ori neputință, dar voi cere revocarea sa din funcția de președinte a comisiei de fond funciar”, a spus dl Băișanu. El a precizat că, ținând cont de situația înregistrată în această comună, va recomanda ca în legislația privind aleșii locali să fie stipulat ca aceștia să știe să scrie și să citească. „Nu poți îngrădi dreptul de a fi ales unei persoane dacă nu are aceste cunoștințe. Ar fi bine deci ca, în astfel de cazuri, primarul să urmeze cursuri pentru adulți, unde să învețe cititul și scrierea”, a mai spus dl Băișanu. Primarul din Moara este primul primar sucevean amendat cu suma de 25 de milioane de lei vechi pentru tergiversarea aplicării legilor proprietății.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: