Jurnalul unui copil nenăscut

5 octombrie: De astăzi începe viața mea. Părinții mei nu știu încă acest lucru, sunt mai micuță decât semințele unui măr, dar totuși trăiesc. Voi fi o fetiță cu părul blond și cu ochii albaștri. În mine sunt deja înscrise trăsăturile de mai târziu, chiar și faptul că o să-mi placă florile. 19 octombrie: Sunt unii care spun că nu sunt o per-soană reală, că doar ma-ma mea e-xistă. Dar sunt o per-soană reală, așa cum o fărâmătură de pâine este tot pâine. Eu și mămica suntem două persoane reale. 23 octombrie: Astăzi am deschis pentru prima oară gurița. Ei bine, cam peste un an pe fața mea se va așterne zâmbetul. Și, mai târziu, voi putea să vorbesc… Și știu că primul meu cuvânt va fi: MAMA.
 

25 octombrie: Inima mea a început sa bată de astăzi. Până la sfârșitul vieții, în orice clipă se va auzi ușor ritmul ei. După mulți ani, ea va obosi, se va opri și voi muri. 2 noiembrie: Cresc în fiecare zi câte puțin. Mânuțele și piciorușele mele au început să se contureze. Dar va trebui să mai aștept mult timp până când mă vor ajuta să ajung în brațele mamei, până când voi putea să vin cu buchețelul de flori în mânuțe să-l îmbrățișez pe tata. 12 noiembrie: La mâini au început să-mi apară degețele grăsuțe. Sunt grozav de caraghioase așa mici! O s-o trag pe mama de păr cu ele! 20 noiembrie: De-abia astăzi medicul i-a spus mamei că va avea un copil. Ce fericită trebuie să fie! Te bucuri, mămico? 25 noiembrie: Cred că mama și tata îmi caută acum un nume. Dar ei nici măcar nu știu că sunt fetiță. Aș vrea să mă cheme Maria. Sunt deja măricică acum. 10 decembrie: Mi-au apărut primele firișoare de păr, moi și aurii. Mă întreb ce fel de păr are mămica mea. 13 decembrie: Văd! Este totul întunecat în jurul meu, dar când mama mă va aduce pe lume vor fi numai raze de soare și flori, dar mai mult decât orice aș vrea s-o văd pe mămica… Cum arăți, mămico? 24 decembrie: Oare mămica aude șoapta inimii mele? Unii copii se nasc puțin bolnavi. Dar inimioara mea este puternică și sănătoasă. Bate mereu: tam-tam, tam-tam. O să ai o fetiță sănătoasă, mămico! 28 decembrie: Astăzi părinții mei m-au ucis… Text cules de pr. Adrian Dulgheriu din cartea “Tineri, sexualitatea încotro?”, Asociația PRO-VITA pentru copii născuți și nenăscuți – Filiala Gorj Ediția a II-a, iulie 2003

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: