Viorel Guliciuc, cu “Fractaleme”, la Bacău

Luna martie a început, la Vaslui, sub semnul (semnele) artistice digitale ale universitarului sucevean Viorel Guliciuc. Într-o manifestare realizată sub egida Consiliului Județean Vaslui și a Muzeului Județean “Ștefan cel Mare”, sala “Arta” a găzduit, la 3 martie, în fața unui public numeros, vernisajul expoziției de fractalii semnate de Viorel Guliciuc (pe care, în calitate de artist, îl recunoaștem și sub pseudonimul Vi Guera), expoziție intitulată “Fractaleme”. Fractalemele dlui Viorel Guliciuc (presupunem că e vorba despre un compus rezultat din “fractalii” și “leme” – în logică, lema = “propoziție preliminară a unei demonstrații, care trebuie demonstrată la rândul ei”) au fost mediate în călătoria lor vizuală spre publicul vasluian de criticul de artă ieșean Valentin Ciucă.
 

Cu prilejul expoziției de la Vaslui (în acest județ își are obârșia soția dlui Guliciuc, universitara suceveană Emilia Guliciuc), publicului i s-a făcut cunoscut și “Manifestul Fractalii”, semnat de Irina Hasnaș Pascal: “Fractalii sunt ținuta verticală./ Fractalii separă efemerul de etern./ Fractalii sunt relicve și germeni./ Fractalii susțin altă constelație a sinelui (…)”. Dacă istoria fractalilor începe în 1957 (cu lucrarea matematicianului Benoit Mandelbrot – “O teorie a seriilor fractale”, ce avea să devină carte-manifest sub numele “Geometria fractală a naturii”), istoria fractaliilor dlui Viorel Guliciuc începe în 1999. Prima sa expoziție de gen a fost găzduită în 2002, de Universitatea “Ștefan cel Mare”, pentru ca la Vaslui să se consemneze acum cea de-a 10-a sa astfel de propunere artistică făcută publicului. În ultimii ani, universitarul Viorel Guliciuc a expus la Istanbul (Turcia), în sala “Omnia” a Parlamentului României, la Volgograd (Ru-sia), Braga (Portugalia), Aman (Iordania).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: