Săptămâna francofoniei în școlile sucevene

Săptămâna francofoniei a început deja în majoritatea școlilor sucevene, fiind marcată prin concursuri, spectacole, muzică, teatru și alte acțiuni similare, în limba franceză sau des-pre cultura franceză. Dintre cele mai intere-sante manifestări programate în școlile din municipiul Suceava și din județ menționăm “Lecția de politețe”, de la Liceul Sportiv, 20 martie, ora 18; “Tradiții în Franța și în Canada”, de la Liceul de Artă, pe 23 martie, ora 17; film de cinematecă, pe 18 martie, ora 9, la CN “Mihai Eminescu”; gastronomie franceză, “Nicu Gane” din Fălticeni, pe 20 martie, ora 13; schimb cultural între profesori, sesiune de lucrări științifice, la “Mihai Băcescu” Fălticeni, artă decorativă franceză, diapozitive, pe 18 martie, ora 12, la Școala din Dolheștii Mari; „Culorile francofoniei”, dezbateri, pe 17 martie, la Școala din Baia.
 

Inspectorul de franceză, Mihai George Tăutu, a precizat că Ziua internațională francofoniei a fost instituită pe 20 martie și este celebrată concomitent în toate cele 5 continente ale lu-mii, în cele 63 de țări membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei. La 20 martie, la Casa de Cultură din Suceava, începând cu ora 14, elevii din școlile municipiului Suceava vor prezenta un spectacol. Mihai Tăutu a mai spus că anul 2006 este anul omagial al centenarului celui care a fost Sedar Senghor, complexă personalitate politică și culturală, unul dintre fondatorii Agenției Interguvernamentale a Francofoniei (AIF). România a intrat în lumea francofonă în 1993.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: