În prima jumătate a anului

Primăria Suceava vrea să încheie aplicarea Legii ”Flutur”

Din 2139 de cereri, au fost evaluate 756, adică circa 35 la sută din total Primăria municipiului reședință de județ intenționează să treacă prin sită toate documentațiile depuse la Legea „Flutur”, aceasta fiind una dintre țintele prioritare ale executivului. Potrivit șefului municipalității, Ion Lungu, procedura a fost blocată din cauza lipsei de terenuri pentru restituirea în natură și punerea în drepturi ale celor îndreptățiți. În consecință, executivul local a convenit cu Comisia județeană de fond funciar de pe lângă Prefectură ca aceasta din urmă să valideze dosarele întemeiate, fără însă a se preciza și locația pe care se va face punerea în posesie.
 

Ulterior, în funcție de suprafața preluată de la ADS, solicitanții vor primi terenuri sau vor deveni acționari la „Fondul Proprietatea”. Din 2139 de cereri înaintate la Comisia locală de fond funciar, au fost văzute și evaluate 756, adică circa 35 la sută din total. Dintre acestea, 400 au fost validate, în timp ce 211 au fost respinse. Ședințele la Legea nr. 247 se țin în fiecare joi, executivul sucevean cerând promovarea unei hotărâri de guvern de preluare de la ADS a unei suprafețe de 500 hectare teren agricol.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: