O punte spre cunoaștere

Iată că a sosit și noul ambasador al Ucrainei, domnul Iuriy Malko. Excelența sa a venit duminică în ținutul nostru, însoțit de o însemnată delegație. A sosit ca o boare, ca un parfum de toleranță și bună-vecinătate. A descins secondat de domnul Teofil Rendiuk, fost interimar până la numirea domnului Iuriy Malko. „Această vizită îmi îmbogățește imaginile despre România fiindcă, pregătindu-mă să fiu ambasador, am căutat să mă informez despre cultura a-cestei țări. În mod special, m-a interesat să găsesc acele izvoare care vorbesc despre ucrainismul din România”, a arătat oaspetele, precizând că în cunoaștere totuși „cel mai mult te ajută relația directă, interumană”. Domnul Malko a apreciat că vizita pe care președintele Băsescu a efectuat-o, recent, în Ucraina a dus la întărirea relațiilor politice dintre cele două state, iar comisia Iușcenko – Băsescu va favoriza un dialog productiv între România și Ucraina.
 

Mălina Anițoaie

Întrebat ce părere are despre disensiunile existente în cadrul comunității ucrainene din România, oaspetele a fost de părere că rezolvarea poate fi găsită tot în interio-rul comunității, fiind strict o problemă a acesteia. Dacă ucrainenii din România sunt împărțiți în două organizații, în ce-i privește pe românii din Ucraina, lucrurile, se știe, sunt mai com-plicate. Este bine de subliniat însă că „numărătoarea” făcută de președintele Băsescu trebuie împrospătată cu date la zi, în sensul că din cele 23 de organizații, la care s-a făcut apel pentru uniune, au mai rămas mai puțin de zece, celelalte autodizolvân-du-se pe parcursul anilor din motive diverse. Dea Domnul ca dialogul dintre cei doi președinți să fie de bun augur, iar asperitățile din cadrul comunității ucrainenilor din România și, respectiv, cea a românilor din Ucraina să țină de trecut. Soluția bunei înțelegeri stă poate în mâinile noii generații!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: