Inspectoarea Răileanu nu a scăpat, totuși, de anchetă

Deși săptămâna trecută conducerea IȘJ anunțase că oprește ancheta în cazul inspectoarei de la învăță-mântul preșcolar, Daniela Răileanu, ieri a revenit, pre-cizând că ancheta continuă. Adjunctul Niculai Barbă a explicat, într-o conferință de presă, că era, de fapt, vorba despre reclamațiile din pri-mele două pagini din dosarul ce o privește pe inspectoare, care s-au dovedit nefondate; dar că mai sunt acuzații „ex-trem de grave,” în următoarele 10 pagini de dosar, care necesită o anchetă aprofun-dată. Dl Niculai Barbă a declarat că, la ultima ședință, Consiliul de Administrație a IȘJ s-a autosesizat în legătură cu celelalte „plângeri” aflate în dosarul menționat și a dispus formarea unei comisii care să continue cercetarea.
 

Numai că, după cum a spus chiar dl Barbă, constituirea unei astfel de comisii devine o problemă, întrucât comisia care a anchetat doar reclama-țiile din primele pagini de do-sar a refuzat să continue cer-cetările, considerând că nu-și poate asuma răspunderea pentru acuzațiile extrem de grave din celelalte pagini. De asemenea, și membrii CA au refuzat să facă parte dintr-o asemenea comisie, inclusiv liderul de sindicat. Dl Niculai Barbă, cel care trebuie să nu-mească, totuși, o comisie de anchetă, a declarat ieri că va încerca să apeleze la niște edu-catoare, iar dacă persoanele propuse de el vor refuza, va solicita intervenția ministe-rului de resort. El a mai spus că, până la constituirea co-misiei de anchetă, va verifica toate documentele de la dosar, iar după ce se va forma comisia, i se va solicita Danielei Răileanu o declarație scrisă. Primele sesizări la adresa inspectoarei Daniela Răileanu au sosit, mai întâi, pe adresa forumului de pe site-ul IȘJ, în ianuarie, purtând semnătura… ”lentilei de contact”. Ele se refereau, printre altele, la felul în care s-a titularizat inspectoarea în învățământ, precum și la „metodele in-adecvate” pe care le abordează aceasta în relațiile cu edu-catoarele. Alte sesizări au a-juns direct la inspectorat, con-stituind tocmai dosarul po-menit. Una dintre reclamații a fost semnată de 12 educatoare, care o acuzau pe inspectoare că le-a pus cali-ficative mult prea mici după o inspecție. Calificativele s-au mărit ulterior, după inspecția de revenire, problema fiind rezolvată. După această recla-mație, în februarie a venit la IȘJ o alta, de la aceleași educatoare, dar ancheta IȘJ a relevat că respectivele au declarat că nu au semnat ele reclamația. Sesizarea a fost con-siderată anonimă și a fost clasată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: