Gheorghe Flutur îi dă dreptate lui Ion Lungu

Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, la Vatra Dornei, că Alianța D.A. nu s-a abătut de la programul de guvernare, dar a apreciat că semnalul lansat de președintele PNL Suceava, Ion Lungu, ar trebui luat în considerare. Dl Flutur a spus, într-o conferință de presă, că Alianța D.A. nu s-a abătut deloc de la programul de guvernare și că „marile obiective din programul de guvernare noi le-am atins”. Domnia sa a enumerat, printre obiectivele realizate, introducerea cotei unice de im-pozitare, recalcularea pensiilor, reforma proprietății și reforma sănătății. „Suntem în curs cu reforma administrației și descentralizarea, suntem în curs cu reforma în domeniul învățământului. Eu zic că sunt niște lucruri absolut curajoase, într-o perioadă foarte grea pentru România, de care noi ne-am ținut”, a spus dl Flutur.
 

El a arătat că și ceea ce era prevăzut în programul privind agricultura a fost realizat în cea mai mare parte. Dl Flutur a arătat că semnalul lansat de președintele PNL Suceava, Ion Lungu, care a apreciat că Alianța D.A. „s-a abătut” de la programul de guvernare, „trebuie luat în serios”. „Eu cred că trebuie să luăm aceste semnale foarte în serios, cum se vede Bucureștiul din provincie și poate că circurile astea care sunt pe sticlă în fiecare zi trebuie să ne dea și nouă, artizanilor de la București, de gândit, că în teritoriu, undeva, s-a umplut și aici paharul”, a spus dl Flutur. El a precizat că nu e prima dată când vin asemenea semnale și că soluția este „să strângem rândurile și în Alianță, mai mult, și să urmărim programul de guvernare”. Dl Flutur a mai spus că este de acord, atât el, cât și conducerea partidului, și cu propunerea președintelui PNL Suceava privind reforma profundă a clasei politice din România, introducerea votului uninominal, dar nu și cu aprecierea privind necesitatea organizării de alegeri anticipate. Președintele PNL Suceava, Ion Lungu, apreciase, vineri, că Ali-anța D.A. ar trebui să se întoarcă la programul de guvernare, arătând din experiența proprie că „cetățenii nu sunt interesați de spectacol”. El susține că se impune o reformare a clasei politice românești prin introducerea votului uninominal și că Guvernul ar trebui să-și asume răspunderea pe legislația privind introducerea votului uninominal. Președintele PNL Suceava consideră că ar trebui organizate și alegeri anticipate, considerând că „în actuala conjunctură politică nu se poate guverna”. „Trebuie așteptat un moment oportun pentru alegeri anticipate, după Raportul de țară sau după integrarea în UE”, a opinat dl Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI