Un ultim apel, către ministrul Flutur

Directorul Complexului Muzeal Bucovina, Emil Constantin Ursu, face un ultim apel, de data aceasta către ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, ca să intervină pe lângă „colegul de guvern, ministrul culturii, pentru aducerea la Suceava a expozițiilor «Cloșca cu puii de aur» și «Cadouri ale familiei Ceaușescu»”. „Cred că dânsul ar putea interveni, în cadrul Guvernului, pentru a sprijini aceste două proiecte, mai ales că este unul dintre miniștrii importanți ai acestuia și se bucură de trece-re”. Directorul CMB a mai spus că insistă asupra aducerii expozițiilor la Suceava, fiind convins că se vor bucura de mare succes la public.
 

„Patri-moniul este al României, nu este al Muzeului de la Bucu-rești, iar noi, ca provincie, suntem tot a României. Fiind tot o instituție muzeală, nu se pune problema ca noi să de-gradăm patrimoniul. Bucovi-nenii au dreptul să vadă un mit, cum este Cloșca cu puii de aur. În ce privește expoziția «Cadouri ale familiei Ceaușes-cu», cred că ar fi una de mare succes”, a declarat, ieri, direc-torul CMB. Ministerul Culturii și Cul-telor a refuzat categoric or-ganizarea la Suceava a expo-zițiilor menționate. De aceea, Emil Ursu a solicitat sprijinul parlamentarilor suceveni, să intervină pe lângă ministrul culturii, dar n-a primit decât două promisiuni, și pe cel al prefectului. El a precizat că ultimul apel pe care îl mai fa-ce este adresat ministrului sucevean, Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: