Pe 30 ha preluate de la ADS

Groapa ecologică de deșeuri a Sucevei ar putea fi amenajată la Moara Suprafața de teren se află în extravilanul comunei > Municipalitatea suceveană își propune susținerea unei campanii de informare asupra gestionării ecologice a deșeurilor, în scopul eliminării tuturor reticențelor Primăria Suceava va iniția o campanie de informare pe tema gropilor ecologice. Acțiunea vine pe fondul unui proiect de hotărâre de CL, prin care municipalitatea intenționează să preia de la Agenția Domeniilor Statului o suprafața de 30 ha de teren aflată în extravilanul comunei Moara. Conducerea executivului municipal a cerut în acest sens sprijinul Prefecturii și Consiliului Județean, precum și ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, „întrucât, față de implementarea proiectului există o anumită reticență”.
 

Municipalitatea are în vedere că, existând temeri privind o eventuală poluare a zonei, se înregistrează semnale potrivnice obiectivului. Un precedent nefericit s-a înregistrat la Iași, finanțarea unui proiect similar fiind ratată pe motiv că deliberativul unei comune vecine a refuzat să-și dea acordul pentru transferul terenului. Edilul-șef Ion Lungu relevă că perfectarea formalităților de preluare a celor 30 ha este foarte importantă, centrul de greutate al proiectului fiind localizarea amplasamentului. Ulterior adoptării HCL referitoare la transfer, la Prefectură și Consiliul Județean vor fi făcute demersuri de promovare a unei hotărâri de guvern în acest sens. Finanțarea ar urma să fie asigurată din fonduri europene de coeziune, iar în măsura în care firma consultantă va întocmi proiectul, linia de finanțare ar putea fi deschisă în 2007-2008. Amenajarea de gropi de gunoi ecologice este impusă de negocierile la Capitolul 22 „Mediu”. Municipiul Suceava este presat din acest punct de vedere, având în vedere că actuala platformă de deșeuri menajere trebuie închisă în anul 2008.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: