Fundație pentru Cetatea de Scaun

Consiliul Județean Suceava a aprobat, joi, înființarea unei fundații, „Cetatea de Scaun”, având drept scop principal colectarea de fonduri necesare lucrărilor de consolidare a monumentului istoric. Președintele Consiliului Județean Suceava, dl Gavril Mîrza, a explicat plenului acestuia că situația în care se află importantul monument istoric este foarte gravă, întrucât există pericolul ca zidurile să se prăbușească, versantul pe care se află amplasată Cetatea fiind instabil.
 

Domnia sa a precizat că acest monument istoric a fost trecut în administrarea Consiliului Județean Suceava la începutul lunii februarie, printr-o hotărâre de guvern, iar Ministerul Culturii și Cultelor a alocat, în acest an, pentru lu-crări de consolidare a cetății doar 500 de milioane de lei vechi. Dl Mîrza a subliniat că bugetul județului nu are prevă-zute fonduri pentru astfel de lucrări și că o soluție este înființarea unei fundații care să aibă ca scop principal colectarea de sume de bani și elaborarea unor proiecte de finanțare pentru consolidarea Cetății de Scaun. La rândul său, consilierul județean liberal Bogdan Cristache a propus ca în această fundație, care să fie de drept public, să fie cooptate Prefectura și Primăria Suceava, inițiativă aprobată de con-silieri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: