Pentru utilitățile consumate de școli

Facturi împovărătoare

Șeful municipalității sucevene Ion Lungu, și-a propus să înainteze deliberativului local un proiect de hotărâre de scutire a unităților de învățământ de la plata majorărilor și penalităților de întârziere pentru facturile neonorate la utilitățile consumate. Zilele acestea, conducerea executivului s-a întâlnit cu cele ale centrelor bugetare școlare, avertizând asupra problemelor privind asigurarea încălzirii, apei calde și reci, mai ales în iarna ce vine. După cum am mai informat, de la 1 ianuarie 2007, în cazul intrării României în UE, subvențiile la energia termică vor fi anulate. Facturile din sezonul rece 2005-2006 au fost împovărătoare, iar Termica și ACET fac presiuni pentru achitarea restanțelor.
 

Pri-marul Lungu spune că, la furnizorul de agent termic, datoriile școlilor, la 31 decembrie 2005, sunt de 30 miliarde lei vechi, pentru onorarea lor fiind întocmite grafice de eșalonare. Doar pentru luna ianuarie 2006, centrele bugetare trebuie să plătească, pentru încălzire și apă caldă, facturi în valoare de 8 miliarde lei vechi, în timp ce la apă rece facturile însumează un miliard de lei vechi. „Am cerut directorilor de școli să facem eforturi pentru a plăti, cu predilecție, restanțele la utilități, cheltuind mai puțin cu reparațiile sau cu necesități de altă natură”, a precizat edilul-șef Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: