Piratul sucevean de CD-uri și DVD-uri a fost trimis în judecată

Marius Claudiu S., de 28 de ani, a fost prins copiind, stocând și comercializând pe internet circa 1300 de filme, jocuri pe calculator și programe, fapte pentru care riscă pușcăria
Marius Claudiu S., de 28 de ani, din Suceava, a fost trimis în fața judecătorilor pentru piratarea a cel puțin 1300 de filme, jocuri pe calculator și programe, ce a adus prejudicii de drept de autor în valoare de aproximativ 1 miliard de lei vechi. Procurorii au reținut în sarcina lui nu mai puțin de 5 infracțiuni ce țin de „prelucrarea în sine” a CD-urilor și DVD-urilor ilegale, până la reproducerea lor neautorizată, distribuire și comer-cializare, ca și reclama, la fel de neautorizată, la aceste produse. Marius S. își vindea marfa prin intermediul unei pagini web, oferta celor 1300 de titluri fiind abordabilă on line cu preț cu tot. Cumpărătorii își lăsau cererea tot acolo și, contra unor su-me ce variau între 10 și 100 de lei noi, primeau coletele cu CD sau DVD-urile solicitate, prin mesageria Oficiului Județean de Poștă, plătind ramburs contravaloarea lor.
 

În luna iulie, anul trecut, polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor au deschis pagina de pe internet și au făcut aproape instantaneu lista infracțiunilor comise de tânărul sucevean. A urmat o percheziție la domiciliul tânărului, undeva în zona străzii Oituz, acolo unde funcționa de fapt întreaga afacere. Au fost găsite sute de piese, majoritatea filme și jocuri pentru calculator, toate expertizate ulterior de Oficiul Român pentru Drepturi de Autor și identificate ca produse „pirat”. Trimis în judecată și găsit vinovat, Marius Claudiu S. riscă să facă închisoare și poate mulțumi pentru aceasta și clienților săi, care l-au „dat în gât” polițiștilor atunci când au fost chestionați.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: