Împotriva politicii în genunchi

Cozmin Gușă, președintele Partidului Inițiativa Națională, s-a aflat săptămâna trecută la Cernăuți. Discursul domnului Gușă le-a atras atenția participanților la evenimentele prilejuite de 1 Decembrie, cu atât mai mult cu cât venea din partea unui om care, deși tânăr, a acumulat ceva experiență în politică și care a trebuit să o ia de multe ori de la capăt. ‘’Va veni în scurt timp momentul să renegociem Tratatul cu Ucraina. Din punctul nostru de vedere, Tratatul România-Ucraina, semnat în 1997, este extrem de dezavantajos pentru România. Este un tratat care trebuie renegociat. Trebuie s-o facem cu mai multă verticalitate. Nu împotriva unor state, ci pentru România și poate și pentru Ucraina, pentru că o clasă politică inteligentă va negocia foarte bine nevoia Ucrainei de a intra în Europa cu nevoia României de a recupera ce poate recupera. Altfel nu se poate face politică, să faci politică în genunchi nu e idealul nostru’’.
 

Mălina Anițoaei

Mulți dintre cei aflați în sală au fost de părere că ‘’nu era momentul’’ unei astfel de declarații și această afirmație ne poate duce cu gândul la o expresie asemănătoare, folosită de fostul președinte Ion Iliescu, pentru care momentele nu erau niciodată… adecvate, mai ales când se impunea clarificarea unor situații. La urma urmei, prin discursul său, Cozmin Gușă a riscat să recontureze anumite asperități, însă mi-e greu să cred că nu a fost conștient de ecoul declarațiilor sale și că nu și-a asumat toate consecințele. În acest sens a reușit să le dea  clasă multor ‘’seniori’’ din spectrul politic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: