Un gater din Vatra Moldoviței a fost distrus de incendiu

Pornit de la un scurtcircuit, focul a fost anunțat târziu la pompieri, iar pagubele au trecut de 30.000 de lei noi Un gater din Valea Stânii – comuna Moldovița a luat foc în noaptea de vineri spre sâmbătă, imediat după ce lucrătorii au ieșit de la muncă, în jurul orei 23. Incendiul cu pricina s-a produs în hala ce aparține SC Guwinett SRL, flăcările manifestându-se la vedere 2-3 ore mai târziu. Pompierii Detașamentului Câmpulung Moldovenesc, anunțați târziu, au ajuns la fața locului când focul cuprinsese deja mare parte din hala gaterelor. S-au deplasat la intervenție, în ajutorul militarilor, și serviciile voluntare din comunele Vatra Moldoviței și Moldovița, împreună reușind să localizeze și să stingă incendiul după circa 5 ore de muncă.
 

Până la urmă, hala gaterelor a ars în întregime și cu ea circa 10 mc de cherestea, degradându-se totodată utilaje de prelucrare a lemnului (gater, circulare, motoare electrice). Ancheta specialiștilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență a relevat că focul a pornit, mai întâi arzând mocnit, de la instalația electrică, deoarece au fost montate, la tablourile electrice, siguranțe supradimensionate, ce au produs un scurtcircuit. Pagubele, în valoare de 30.000 lei noi, ar fi fost probabil mult mai mici dacă cineva ar fi putut anunța pompierii în timp util. Cum la societate nu exista nici paznic, iar focul a mocnit ascuns cât timp mai erau muncitori în hală, intervenția s-a desfășurat târziu. Singurul avantaj în cauză a fost că nu s-au produs victime omenești.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI