Capturile de brazi de Crăciun aduc bani grei din amenzi

.Aproape 700 de milioane de lei vechi totalizează sancțiunile contravenționale aplicate de polițiștii suceveni persoanelor prinse că au tăiat ilegal pomi de Crăciun, în circa 3 săptămâni. Atât a trecut de când lucrători ai IPJ Suceava, Direcției Silvice și Inspectoratul de Regim Silvic stau la pândă în puncte fixe, dar și cu patrule mobile la ieșirile din orașe sau pe traseele cunoscute ca fiind străbătute de hoții de material lemnos în principal de brazi de Crăciun.
 

În urma acțiunilor au fost confiscați astfel, până la sfârșitul săptămânii trecute, 649 de pomi ce vor fi comercializați de ocoalele silvice de care aparțin, pe piața din județ. Odată cu aceștia au fost reținuți pentru confiscare și circa 250 de mc de lemn pentru care nu au fost prezentate documente de proveniență, prejudiciul total fiind calculat la aproape 521 milioane de lei vechi. Monitorizarea tăierilor ilegale va continua și se speră ca bilanțul să nu fie la fel de nefast ca în anii trecuți, când județul Suceava a ocupat, dacă nu primul, în cel mai bun caz al doilea loc la numărul de brazi de Crăciun „rași” din fondul forestier.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: