Bonurile pentru încălzire, de la 1 decembrie

Bonurile reprezentând sprijinul financiar la încălzire pentru consumatorii racordați la sistemul centralizat de termoficare vor fi distribuite începând cu 1 decembrie. A-nunțul a fost făcut de directorul executiv al Direcției de Muncă, Familie și Solidaritate Socială, Marcela Prelipcean, care a precizat că, până acum, s-au înregistrat cereri de la 18.000 de consumatori. „În prezent se printează bonurile, se pun într-un plic cu numele și adresa fiecăruia și se trimit la Termica. După ce sunt verificate, acestea sunt predate la asociațiile de proprietari. Termenul limită pentru a ajunge la asociații este 1 decembrie”, a precizat dna Prelipcean. Pentru început, vor fi distribuite bonurile valorice pe noiembrie și decembrie.
 

Aceasta, întrucât, de la 1 ianuarie, ajutorul bănesc se va acorda diferit pentru variantele de plată în sistem monom sau binom. Cei care vor rămâne la modul clasic de achitare a contravalorii consumului vor mai primi încă 3 bonuri, iar ceilalți – diferența până la 10 bonuri. Directorul executiv Marcela Prelipcean a mai declarat că aproximativ 7000 de plicuri cu bonuri pentru consumatorii care se încălzesc cu gaze au fost trimise prin poștă către beneficiari. Numărul solicitanților a crescut simțitor anul acesta, odată cu racordarea de noi consumatori. Sprijinul financiar pentru cele 5 luni de anotimp rece variază între 2,23 milioane lei vechi pe lună, pentru un venit de până la 1,1 milioane lei vechi pe membru de familie și de 320 de mii de lei vechi pe lună, în cazul unui venit mai mic 3,1 milioane lei vechi pe fiecare membru de familie. Plicul cu bonurile valorice lunare va fi ridicat de la sediul asociațiilor de proprietari, de primul dintre ele urmând a se beneficia la plata din decembrie a facturii pe luna noiembrie. Persoanele îndreptățite care nu au depus cereri de acordare a ajutorului o mai pot face încă, bonurile dându-se începând cu luna solicitării.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI