Un sondaj arată că

Tot mai mulți părinți îi lasă pe copii în grija televizorului

81% dintre orășeni cred că programele tv îi influențează în bine pe copii, iar 52%, că televiziunea îi educă pe cei mici
Un nou studiu comandat de Jetix (fostul canal Fox Kids) pentru România arată că părinții consideră că televiziunea poate avea influențe pozitive asupra copiilor, “mai ales ca sursă de distracție”. The Gallup Organization Romania a urmărit percep-țiile părinților care au copii cu vârste între 4 și 14 ani – ne-a informat Irene Ioniță, director executiv la Sonerg, reprezentant al Jetix.
 

Studiul, realizat pe un eșantion național de 817 părinți (numai din mediul urban), a indicat, printre altele: 67% dintre părinți cred că responsabilitatea lor e “să-i învețe pe copii ce e bine și ce e rău”, iar “televiziunea este pur și simplu un mod de distracție”; 81% dintre ei cred că televiziunea îi influențează în bine pe copii; 52% dintre respondenți consideră că televiziunea “îi educă” pe copii. Doar 40% dintre părinți “sunt îngrijorați dacă își lasă copilul să se uite singur la televizor”. Studiul a fost comandat în august a.c., iar rezultatele sale au fost făcute publice zilele trecute. Beneficiarii săi, care se prezintă a fi “televiziunea pentru copii” cu cea mai mare audiență la noi, au aflat că 60% dintre părinți sunt “mulțumiți” și “foarte mulțumiți” de progra-mele pe care le oferă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: