Te-or întrece (nătă)răii…

Ca și tine, n-am nimica (de bine, de rău) cu Sandu Mircea! Michiduță să-l cheptene… Da’, ca și domnia ta, aș avea ceva cu… speța. Cu meciul de luni, unde – miroase de la o poștă-două – a cam pierdut lumea futbolului de pe la noi. Un pișicher mi-a zis odată cam așa: Tăticule, câteodată, experiența e mama… înșelăciunii! Am înghițit… de sec & de frupt. N-am nimic cu omu’, dar atât lumet cât s-a declarat explicit împotrivă-i, e musai că cevașilea dă de bănuit. Cânii latră (media și… poporul au făcut garagață, nu șagă), da’ caravana (cu cârmaciul ei de trei cincinale) toot trece. Ca Anastasia: duios! Electori îndoielnici (da’ bine motivați, interesați, las’ că știu ei de ce!), încă în număr și putere, au înclinat balanța în zona perdantă a elefanților. Ce reformă, ce europenizare, ce performanțe?! Noi vrem miutză! Fotbalul de fotbal să se joace în alte ogrăzi, mai evropenești.
 

Dumitru Brădățan

Da’ gheșefturile și mânăriile, vaai, să rămâie pe la noi (ca pe la noi). Revizuim totu’, da’ nu schimbăm nimic. Toată lumea înșală pe toată lumea. D’aia a zis Pleșu ce-a zis: viețuim – până când?! – într-o cultură & civilizație a parastasului, cu izbitor iz & damf balcanic. Suntem nărăviți întru a conduce, orice și pe oricine, numa’ să cârmuim. Un popor vegetal, ooo… țară de dirijori, unde lipsesc – culmea! – taman soliștii! Ceaușescu s-a voit comenduitor pe viață, Iliescu s-a nevoit lamentabil și el, cârmacii odăilor parlamentare îs de neclintit, pișicherul de Mitică Dragomir, prin parohia lui șugubeață, e și el pă viață, iar taica Mir-cea… să rămână fără coledzi, mă-nțelegi!? Așa că, ortomane baciule oltean, iartă și combate mai departe. Te-or întrece nătărăii, chiar de-i fi cu stea în frunce (alții le duc pe umăr). Între aur și paie, măgarul alege tujur paiele…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: