Fostul Cinema „Burdujeni“ ar putea deveni primărie de cartier

Primarul Lungu și Consiliul Local au închis anul acesta, pe motiv de nerentabilitate, sediul microprimăriei înființat de primarul Marian Ionescu într-un bloc din Burdujeni
Primăria municipiului Suceava intenționează să cumpere imobilul ce a găzduit fostul Cinema „Burdujeni”. Acesta aparține acum unor proprietari privați, edilul-șef Ion Lungu declarând că are în plan înființarea unei microprimării de cartier. Domnia sa a precizat că a luat legătura cu deținătorii, urmând a fi făcută o evaluare a clădirii și a se întocmi, în acest sens, un proiect de hotărâre de Consiliu Local. Atuul „mișcării” îl reprezintă zona centrală, precum și terenul aferent, pe care s-ar putea ridica și alte obiective.
 

Demersul survine inițiativei de preluare a cinematografului „Modern”, care va avea destinația principală de centru cultural municipal. Primarul Lungu și Consiliul Local au închis, la începutul anului acesta, pe motiv de nerentabilitate, sediul microprimăriei înființat de primarul Marian Ionescu într-un bloc din Burdujeni. Domnia sa arăta că, în 2004, cu asigurarea funcționării acestuia, s-au cheltuit 800 de milioane de lei, în timp ce încasările au fost de doar 2 miliarde lei. Pentru spațiul ocupat s-a plătit chirie, de la bugetul local fiind asigurat și salariul a șapte gardieni care asigurau paza. Edilul-șef spu-nea că numai 19 la sută din locuitorii cartierului au plătit impozite și taxe în Burdujeni, restul preferând să se prezinte la ghișeele din Areni. Dl Lungu menționa că nu abandonează ideea deschiderii de reprezentanțe ale executivului în fiecare cartier, dar numai cu con-diția ca acestea să fie eficiente. Atât din punct de vedere al plăților, cât și al rezolvării problemelor de fond funciar sau de urbanism.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: