Trei palme

Într-un liceu din România, zilele trecute, o elevă i-a administrat unei profesoare trei palme din cauză că profesoara a dat dovadă de atât de multă lipsă de tact și simț pedagogic, încât i-a atras elevei atenția, din nou, să nu mai vină la școală cu buricul gol. Și încă profesoara a scăpat ușor de furia elevei, cu ajutorul unui coleg al acesteia, care a luat pe sus bătăușa înainte ca, eventual, ea să treacă la pumni și picioare. Până la urmă, profesoara și-a iertat eleva, care a scăpat fără a fi exmatriculată (cum propusese consiliul profesoral). Poate că și eleva își va ierta, până la urmă, profa. Clar e că, în România, moda și modelul social al buricului gol au prins mai repede decât altele; au prins atât de repede încât a devenit chiar destul de dificil pentru o adolescentă să găsească în magazine pantaloni altcumva decât “cu talie joasă”. Clar este și că, pentru unii elevi, profii sunt niște indivizi care îi agasează și care sunt numai buni de chelfănit dacă se întâmplă să treacă măsura.
 

Clar este că, și pentru unii dintre părinți, respectul pentru oamenii de la catedră este la fel de scăzut, mai ales dacă respectul se măsoară exclusiv în sute și mii de euroi. De asemenea este clar că oamenii de la catedră consideră că talia lefurilor pe care le primesc este prea joasă – oricum, este joasă, cel puțin, față de cea din țările de unde am importat moda taliei joase. E clar că respectul lor de sine le cere să nu se afișeze în fața elevilor, a părinților, a foștilor și viitorilor elevi cu burta goală, iar burta lor înseamnă și o casă confortabilă, dotată cu bibliotecă, și o haină de calitate; nu numai lapte și corn. Poate că alte categorii de slujbași sunt de părere că profii cer prea mult, dar regula negocierii cere să ceri mult ca să capeți ceva. Iar spor de bătaie încă n-au solicitat… Estimp, prin proiectul lor de statut, parlamentarii au cerut un plus de vreo 10 milioane la pensie și un spor de înmormântare de 70 de milioane. Probabil că-și vor primi banii, că numai greva lor ne-ar mai trebui!…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: