Președintele Mîrza vrea

Căpăstru pentru extremiști

Președintele Consiliului Județean Suceava, dl Gavril Mîrza, a cerut, ieri, întrunirea de urgență a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Suceava, care să analizeze acțiunile cu caracter extremist întâlnite în orașe ale județului, în special în municipiul Suceava (acesta s-a și reunit tot în cursul zilei de ieri). Domnia sa a declarat, într-o conferință de presă, că este îngrijorat de manifestările cu caracter extremist din ultima perioadă. „Am solicitat ATOP să se întrunească de urgență ca să analizeze activitatea de ordine publică și să găsească soluții pentru stopa-rea acestor semnale extremiste din ultima perioadă”, a spus președintele CJ Suceava.
 

Solicitarea dlui Mîrza intervine după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, pereții unui bloc din municipiul Suceava au fost inscripționați cu mesaje naziste, anticreștine și antisemite, fiind desenate cruci întoarse, o zvastică și Steaua lui David. Cu o săptămână în urmă, peste două sute de cruci dintr-un cimitir din cartierul Burdujeni au fost smulse, o parte din ele fiind rupte, iar altele înfipte invers în pământ. Dl Mîrza a spus că acțiuni de acest fel au fost constatate și în alte orașe ale județului, „dar nu de amploarea celor din municipiul Suceava”. „ATOP va trebui ca, împreună cu organele abilitate, să stabilească măsuri, astfel încât să se mențină ordinea publică”, a precizat președintele CJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: