Câmpulung Moldovenesc

Hai la cultură, că se dă căldură!…

Indiferent cât de mari ar fi numele de vedete care ar veni să susțină spectacole la Câmpulung Moldovenesc, localnicii nu se înghesuie în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor. În sala spațioasă și elegantă, cu acustică perfectă și 600 de locuri, care a găzduit cândva concerte și spectacole la care publicul se călca în picioare, acum, la rarele reprezentații culturale, abia se adună câteva zeci de spectatori. Conducerea instituției s-a întrebat multă vreme ce a făcut apetitul localnicilor pentru cultură să scadă dramatic. Motivele nu țin de vreo vină a cuiva. Oamenii sunt pur și simplu prea săraci pentru a-și permite să ia în calcul biletul la o activitate culturală de marcă sau, dacă e vorba de tineri, adesea sunt prea intoxicați cu „cultura de cartier” ca să le mai pese de cultura autentică. Iarna, acestor motive li se adaugă însă încă unul crunt, în stare să descurajeze spectatorii fideli: frigul din casele spectatorilor este mai mic sau egal cu cel din Casa de Cultură.
 

Instituția are ziduri groase, de beton, dar nu este racordată la un sistem de încălzire. Chiar dacă ar fi, tot n-ar conta, pentru că nici la bloc nu se rezolvă în prezent nimic cu sistemul central de încălzire. În consecință, încălzirea sălilor de spectacol sau de conferințe se poate face numai cu dispozitive electrice sau cu „tunuri” conectate la butelii de aragaz. Costurile unui astfel de ambient plăcut sunt însă foarte mari, iar gazdele nu își pot permite din bugetul lor mititel asemenea cheltuieli, decât dacă organizatorii spectacolelor sunt gata să plătească. În consecință, nu mai miră pe nimeni faptul că, pe afișul ce anunță o splendidă comedie ce va fi susținută în noiembrie în acest loc de mari actori avându-l în frunte pe Florin Piersic, organizatorii au înscris și un argument forte pentru atragerea publicului: „se asigură căldură”…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: