Dezbatere la CCIA Suceava:

„Spre o Bucovină prosperă“

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Suceava a propus, joi, în cadrul dezbaterii „Spre o Bucovină prosperă”, înființarea unui organism județean care să producă studii privind direcțiile de dezvoltare economică și proiecte de dezvoltare care să genereze și finanțări europene pentru diferite proiecte „bine definite si fondate”. Potrivit directorului CCIA Suceava, dl Ovidiu Donțu, Bucovina are nevoie de o „identitate economică” în urma unui studiu de potențial care să stabilească punctele economice forte și avantajul concurențial în contextul integrării României în Uniunea Europeană. Pentru realizarea acestor studii, el a propus înființarea unui departament, care să fie finanțat și de cei care vor comanda servicii acestei structuri. „Această finanțare ar avea rolul de germinare și demarare de proiecte economice care să genereze, în a doua fază, și finanțări europene pentru proiecte bine definite și fondate”, a spus dl Donțu.
 

El a propus mai multe proiecte care vizează îmbunătățirea balanței comerciale a județului Suceava prin reducerea importurilor și substituirea cu produse autohtone, revitalizarea produselor tradiționale abandonate din motive neeconomice, de conjunctură, atragerea de întreprinderi care produc echipamente în domeniul energiei regenerabile, repunerea în circuitul economic a unor mijloace de producție conservate. La rândul său, președintele Consiliului Județean Suceava, dl Gavril Mîrza, a arătat că, pe lângă dezvoltarea infrastructurii județului, este necesară realizarea unui parteneriat public privat între agenții economici, administrațiile locale societatea civilă care să poată contribui la dezvoltarea viitoare a Bucovinei. El a subliniat că administrația județeană este preocupată de dezvoltarea infrastructurii județului, fiind în derulare mai multe proiecte, dar a arătat necesitatea atragerii de fonduri prin proiecte eligibile în condițiile în care România va beneficia de șase miliarde de euro din partea Uniunii Europene în perioada 2006-2009. Reprezentantul pentru România al Fundației Friedrich Ebert, Alfed Pfaller, a declarat că drumul spre prosperitate este unul al identificării și dezvoltării inovațiilor, al căutării și identificării oportunităților noi pe piață și al oferirii celor mai bune servicii și produse. “Fundația Friedrich Ebert consideră că este necesară promovarea unei atitudini de cooperare în căutarea și identificarea inovațiilor care să conducă la prosperitatea populației”, a spus dl Pfaller. Dezbaterile „Spre o Bucovină prosperă” au fost inițiate de CCIA Suceava și Fundația germană Friedrich Ebert, la această acțiune participând agenți economici din județ, reprezentanți ai societății civile și ai administrațiilor publice locale și județene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: