Alertă, inspecții severe

Două stații mobile de dezinfecție vor intra în funcțiune de sâmbătă la PTF Siret. Totodată, Punctul de inspecție sanitară veterinară de aici va fi dotat cu tomberoane pentru depozitarea ouălor și a produselor din carne de pasăre confiscate de la cetățenii care vin din Ucraina, acestea urmând să fie incinerate ulterior. Directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, dl Petrea Dulgheru, a anunțat că cele două stații mobile de dezinfecție, amplasate pe ambele benzi de intrare și ieșire din țară, vor funcționa pe o durată determinată, până la concesionarea prin licitație și punerea în funcțiune a instalației de dezinfecție. Dl Dulgheru a precizat că DSVSA Suceava face apel către populație să-și anunțe rudele și cunoștințele să nu mai încerce să aducă ouă sau carne de pasăre din Ucraina.
 

“DSVSA Suceava solicită lucrătorilor vamali să înăsprească verificarea bagajelor pentru a nu permite intrarea în țară a produselor alimentare, în special a ouălor din Ucraina”, a spus dl Dulgheru, menționând că există indicii că, în Bazarul din municipiul Suceava, ajung foarte multe conserve și produse alimentare neverificate și fără documente de proveniență și, de aceea, se vor efectua inspecții severe în această locație. Directorul DSVSA a subliniat că județul Suceava este monitorizat 24 de ore din 24 “prin toate mijloacele de care dispunem” , celula de criză constituită la nivelul instituției fiind asigurată permanent cu personal, în funcție de situațiile care se vor ivi luându-se măsuri corespunzătoare. “Suntem în stare de alertă maximă și supraveghem permanent teritoriul județului Suceava. Deocamdată nu avem probleme deosebite”, a mai spus dl Dulgheru.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: