Victimă sau criminal ?

Nu suntem noi națiunea în care morala se face cumva cu susul în jos? Ajungi să te crucești când vezi cum niște anoste televiziuni specializate în lansări naționale de istericale îl scot victimă pe hoțul ce a sfârșit împușcat încercând să spargă casa creatoarei de modă Romanița Iovan. S-a vorbit despre subiect în ultimele zile de ni s-a acrit, dar această abordare este singura care mă irită la culme. Încă un pic și postul TV cu pricina îl scotea erou național pe individ, proclamând ca singură vinovată de întâmplarea nefericită însăși victima. Și asta, pentru că era bogată, milioanele de dolari din locuința femeii fiind de fapt „piaza rea” pentru sufletele simple ce au cedat ispitelor. Să scuipi în sân și să fugi în America la așa o „viziune” asupra cazului, viziune ce încearcă să facă, dintr-un borfaș ordinar specializat în spargeri de vile, un fel de haiduc ce ia de la bogați și dă la săraci. Da, da, în America să fugi, pentru că acolo ai dreptul legal de a dormi tihnit, fie că ești putred de bogat sau amărăștean, în patul tău, fără să năvălească cineva peste tine.
 

Daniela BEALE

Ai dreptul, fără să fii judecat ca un criminal, ca, atunci când poliția nu poate să-și facă treaba, să-ți aperi singur proprietatea, munca de o viață și tihna căminului. La noi, legea îi apără parcă pe hoții ce, încurajați de aceeași legislație „moale”, atacă tot mai des și cu tot mai mult tupeu. Sunt prinși azi și mâine lăsați în libertate pentru a se apuca din nou de furat, în timp ce victimele lor se aleg cu sentimentul de neputință, spaimă și cu pagube ce nu se mai recuperează niciodată. Unde începe și unde se termină firescul în toată această problemă? Cine e victimă, cine e criminal în final? Poate că dreptatea nu se face cu pușca; și nimeni nu spune că trebuie să dormim cu pistolul sub pernă. De aici însă până la a victimiza un infractor care la 3 dimineața încerca să fure din casa ta, aduce de departe a prostie, „calitate” în care excelează, se pare, parte din media românească.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: