Împrumut de la BEI pentru cofinanțarea reabilitării alimentării cu apă

Consiliul Județean a aprobat condițiile de contractare a împrumutului de la Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru cofinanțarea reabilitării sistemelor de alimentare cu apă potabilă din județ în cadrul Programului SAMTID. Aleșii au votat și asocierea executivului cu municipiile și orașele cuprinse în etapa a doua a acestuia. Programul SAMTID vizează reabilitarea infrastructurii în orașele mici și mijlocii, în prezent fiind pe masa Ministerului Finanțelor Publice, pentru deschiderea finanțării. Investițiile sunt cofinanțate din trei surse: 50 la sută împrumut de la BEI, 37,5 la sută grant fonduri Phare 2003 și 12,5 la sută grant din fondul național special.
 

Acordarea creditului a fost condiționată, printre altele, de aprobarea de către deliberativul județean a hotărârii de asociere cu municipiile și orașele Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Vatra Dornei, Gura Humorului, Siret și Solca. De reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă vor beneficia 100.000 de locuitori din trei municipii și trei orașe.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: