Forum Economic Internațional – Cernăuți, 2005

Business I

Reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Suceava și un grup de importanți oameni de afaceri din județ au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Forumul Economic Internațional Business I, desfășurat la Cernăuți în cadrul Zilelor Orașului. Participanții au fost cazați la Hotelul Ceremuș, locație în care au avut loc și lucrările forumului. Oaspeții au fost întâmpinați de Micola Trohimovici Fedoriuk, primarul așezării, care a vorbit despre deschiderea Cernăuțiului pentru colaborare. Au mai participat delegați din Polonia, SUA (orașul Salt Lake City) și Lituania. Concluziile finale au fost de bun augur .”Suntem mulțumiți de ceea ce am reușit să formăm, un centru de afaceri al orașului Cernăuți. Vă mulțumim tuturor”, a precizat primarul Fedoriuk. „Locuiți într-un oraș cu femei frumoase, aveți cea mai bună votcă, aveți unul dintre cei mai buni primari, folosiți această șansă”, a arătat reprezentantul Lituaniei.
 

„În ultimele vizite am văzut că ați făcut pași enormi, iar viitorul este plăcut pentru Cernăuți”, a apreciat, la rândul său, vorbitorul din SUA. „Sunt onorat să reprezint o comunitate de oameni de afaceri din România. Este o dovadă că pentru oamenii de afaceri drumurile s-au deschis în România și vă asigur că, în continuare, vom fi prezenți de câte ori va fi nevoie”, a subliniat Constantin Râșnoveanu, vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie din România. „Cum veți arăta în presă Ucraina, așa Ucraina va fi primită în Uniunea Europeană”, li s-a adresat ziariștilor reprezentantul Poloniei. „Eu nu voi spune niciodată că nu trebuie să plătesc bani la stat, dar dacă cineva se bate  cu mâna în piept și spune că guvernul este rău, că Iușcenko este rău, că nu face nimic statul pentru noi, deși acela pentru stat nu face nimic, în acela stă problema. La forum am făcut noi cunoștințe, contractele se fac mai târziu, depinde de cât de plăcut a fost forumul, cât de multe cunoștințe ne-am făcut unul cu altul, pentru că rezultatele vor fi peste o lună, peste două, peste un an”, ne-a precizat deputatul  sovietului orășenesc Nicolai Morar, „român get-beget de la Roșa”, conducătorul firmei Liga Prim din Cernăuți.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: