Modificări destabilizatoare

Noua versiune a legii administrației dă cale liberă constituirii unor coaliții majoritare ad-hoc, mânate doar de interese de grup, spune vice-liderul PPCD Suceava, Cristinel Macovei PPCD Suceava nu agreează o mare parte a propunerilor de modificare a Legii administrației, în forma în care au fost ele formulate de reprezentanții partidelor la putere. Prim-vicepreședintele organizației județene a partidului, Cristinel Macovei, declară că multe dintre ele au ca scop preluarea controlului administrațiilor județene și locale de către aliați și coalizați. Dovadă a lipsei de consistență a demersului de modificare stă și votul împotrivă al președinților și vicepreședinților de consilii județene, exprimat la Constanța, cu prilejul Adunării generale a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene.
 

„Legea administrație publice locale în forma modificată va produce, în mod cert, destabilizare la nivel județean și local, în aproape 30 de județe urmând a surveni schimbări la nivelul conducerii consilii-lor județene. Relevant este, în acest sens, faptul că majoritatea vicepreședinților și președinților PD și PNL nu susțin propunerile de modificare făcute de partidele din care fac parte”, arată Cristinel Macovei, adăugând că, pe această cale, se creează terenul constituirii unor coaliții majoritare ad-hoc, mânate doar de interese de grup. Viceliderul PPCD Suceava crede că noul act normativ privind administrația publică locală trebuie să consacre principiul autonomiei locale și nu să fie încropit la repezeală, pentru a marca termenul li-mită de 15 septembrie, prevăzut în arhidiscutatul protocol semnat de PNL și PD. „PPCD salută reforma administrației publice locale, dar cu condiția ca modificările la aceasta să fie reală, și nu rezultatul intereselor de grup electorale”, a încheiat vice-președintele PPCD Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: