Asistență financiară pentru activități de mediu

Apel pentru propuneri de finanțare în cadrul programului de acțiune comunitară pentru promovarea ONG-urilor active în domeniul protecției mediului – 2005 Program – Programul Cadru 6. OBIECTIVE GENERA-LE: În cadrul acestui apel pentru propuneri de finanțare se poate oferi asistență financiară activităților de dezvoltare și implementare a politicii comunitare de mediu și a legislației din diferitele regiuni ale Europei. Programul va contribui și la consolidarea instituțională a asociațiilor mici de la nivel regional sau local, care acționează în vede-rea aplicării acquis-ului comunitar din domeniul mediului și al dezvoltării durabile în zonele lor. Sprijinul acordat de acest program va viza zonele prioritare din Programul 6 de Acțiune pentru Mediu (2): > limitarea schimbărilor climatice; > natura și biodiversitate – protejarea unor resurse unice; > mediul și sănătatea; > asigurarea durabilității managementului resurselor naturale și al deșeurilor. În plus, continuă să rămână de interes și implementarea și aplicarea legislației comunitare de mediu și educația în domeniul mediului.
 

CINE POATE SOLICITA FINANȚARE: Programul este deschis participării ONG-urilor europene din: > statele membre, Bulgaria, România, Turcia; > Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Albania, Serbia și Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, Croa-ția. CONDIȚII DE FINAN-ȚARE: Asistența financiară furnizată în acest apel pentru propuneri de finanțare se va acorda în măsura disponibi-lității fondurilor. Contribuția comunitară nu va depăși 70% din media costurilor eligibile anuale auditate ale solici-tantului, pentru o perioadă de 2 ani, în cazul ONG-urilor din cele 25 de state membre, și de 80% în cazul ONG-urilor din Bulgaria, România, Turcia și statele din Balcani, însă nu vor depăși 80% cheltuielile eli-gibile ale solicitantului pentru anul curent. Suma totală a finanțării nerambursabile va fi stabilită după acceptarea de către Comisie a declarației financiare auditată a beneficia-rului. TERMEN LIMITĂ: Pro-iectele trebuie depuse cel mai târziu pe data de 3 octombrie 2005. UNDE SE DEPUN CE-RERILE DE FINANȚARE: Eu-ropean Commission Office: BU-5 06/130 B-1049 Brussels, fax: (00) (32-2) 2991068. DOCUMENTELE NECE-SARE: Dosarul informativ referitor la acest apel pentru propuneri de finanțare (care cuprinde regulile privind eli-gibilitatea, criteriile de selec-ție și de acordare a finanțării nerambursabile, inclusiv deta-liile legate de sistemul de eva-luare, formularul cererii de fi-nanțare, procedura de evalua-re și aprobare a proiectelor) se poate obține de la urmă-toarele coordonate (preferabil prin intermediul faxului): Secretariat DG Environment A.1 European Commission Office: BU-9 0/10 B-1049 Brussels, fax: (32-2) 296 95 60. De asemenea, acesta poa-te fi descărcat de pe pagina web a Comisiei, de la adresa ur-mătoare: http://europa.eu.int/comm/environment/funding/intro_en.htm. Data lansării: 2 august 2005. Data expirării: 3 octombrie 2005.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI