În spitalul sucevean se va face

Analiza amănunțită a… analizelor de laborator

Directorul Spitalului sucevean, dr. Cristian Irimie, a declarat ieri că va face o analiză „foarte amănunțită” a felului în care s-au cheltuit fondurile alocate pentru analizele de laborator din spital, întrucât acestea sunt pe cale de a fi epuizate. De asemenea, dr. Irimie a mai afirmat că, analizând numărul analizelor pe secții, a observat că unii medici recomandă analize „fără discernământ”, existând discrepanțe „mari” între raportărilor unor medici care lucrează chiar în aceeași secție. „Unii medici sunt adepții recomandării de analize fără discernământ medical, în general în specialitățile medicale.
 

Vom pregăti o analiză amănunțită a felului în care s-au cheltuit fondurile la laborator, deoarece consumul e mai mare decât ce s-a prevăzut în contract. Pentru serviciul de laborator, în acest an s-a alocat un fond de 15 miliarde lei, care încă nu e depășit, dar ne apropiem de terminarea sumei prevăzute în contractul încheiat cu laboratorul Synevo. Va trebui să găsim explicațiile și soluțiile în urma discuțiilor cu medicii șefi de secție, dar și cu ceilalți medici. Problema se pune să-i verificăm și pe medicii din aceeași secție și, dacă sunt discrepanțe mari între minoritate și majoritate, atunci se poate discuta”, a mai spus Irimie. Potrivit acestuia, în spital s-au efectuat foarte multe analize de biochimie, care costă dublu față de cele de sânge, ceea ce „nu se justifică”. Astfel, pe primele 7 luni din 2005, s-au efectuat 162.091 analize de biochimie și 51.999 de hematologie, primele costând dublu față de celelalte. Dr. Cristian Irimie a precizat însă că laboratorul nu va fi închis și bolnavii nu vor rămâne fără analize chiar dacă banii se vor termina, ci se vor găsi soluții de rezolvare a situației.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: