Încă doi „țepuitori“ de transportatori internaționali, în arest

> Ștefăniță Bujorean, de 18 ani, și Viorel Bordei, de 19 ani, au ridicat la 9 grupul celor reținuți de polițiștii de la Crimă Organizată pentru înșelăciune > Grupul în cauză a prejudiciat șoferi de microbuze cu circa 35.000 de euro Ștefăniță Bujorean, de 18 ani, și Viorel Bordei, de 19 ani, au fost arestați ieri preventiv, pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune. După ce au fost audiați de procurori, timp în care au recunoscut, fiecare, câte 4 fapte de acest fel, instanțele au fost de acord, pentru ei, cu câte 29 de zile de arest preventiv. Cei doi s-au predat marți, pe rând și de bună voie, polițiștilor de la Crimă Organizată, după ce, amândoi, fuseseră dați în urmărire generală.
 

Primul, știind că este căutat, a bântuit a-proape 3 săptămâni prin păduricea de lângă cartodromul sucevean, dar a obosit proba-bil să se ascundă. Cel de al doilea s-a predat mai târziu po-lițiștilor, cu avocatul alături, dar asta nu l-a scăpat de arest. Cu acești ultimi doi arestați, se fac 9 din 10 indivizi cercetați pentru înșelăciune, toți cei 9 „gustând” deja din deliciile arestului. Gruparea este cercetată în 12 fapte în care au fost înșelați șoferii unor societăți ce fac transport internațional de persoane. Maniera de „lucru” a celor an-chetați era simplă și eficientă. Se urcau câte 2 sau 3 într-un microbuz cu destinația Italia sau Austria, „trombonind” că pleacă la muncă, și aproape de punctele de trecere a frontierei „împrumutau” de la șoferi cei 500 de euro ce trebuie prezentați la vamă. Într-o benzinărie, aproape de Oradea, coborau cu banii sub diferite motive și dispăreau din zonă, probabil cu ajutorul unui complice ce-i transporta cu o mașină. „Țeapă” cu „țeapă”, prejudiciul reclamat astfel, de șoferi din Suceava, Botoșani, Iași, Bacău și Neamț este de circa 35.000 de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: