A patra carte

Un poet tânăr, cu o poezie rafinată, Gabriel Daliș (pseudonimul lui Ionuț Bălan), originar din Rădăuți, încredințează cititorilor o nouă și frumoasă carte, Copacul fără urmaș – fragmente din „Omul de colț”, Princeps Edit, Iași, 2005. Ea vine după volumele Semnale de sâmbătă (1996), Întoarcere acasă (1998), Chip Împreună și, probabil, îl precede, între altele, pe cel anunțat în subtitlul acesteia, care se deschide cu un autoportret, schițat într-o manieră publicistică modernă.
 

Mai exact, Gabriel Daliș, se vede nu doar în alegerile formării sale profesionale (studii de economie, de teologie, activitate publicistică) și poetice (cenaclul „Junimea” din Iași, avându-l ca mentor pe Daniel Corbu”), ci și în ceea ce iubește: scriitori, cărți, cântăreți. Însoțim invitația la lectură, cu o terțină dintr-un poem fără nume: „: în toate nopțile, /copacul din închipuire / va fi răsăritul.”

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: