Un elev de 18 ani s-a înecat în râul Suceava

> Băiatul este a treia victimă din această vară, toate înecându-se în zona podului de la Bazar > Poliția avertizează asupra modificărilor ce au apărut în albia râului, devenite capcane pentru tinerii amatori de „baie” Un tânăr de 18 ani din Su-ceava s-a înecat miercuri după-amiază în râul Suceava. Florin Cătălin Z. era elev la Grupul Școlar Nr. 1 și avea domiciliul în comuna Vârfu Câmpului – Botoșani. Miercuri, la ora 17.15, băiatul se afla la scăldat cu mai mulți colegi, într-o zonă din amonte de podul de la Bazar, când, la un moment dat, el n-a mai ieșit la suprafață. Colegii au alertat poliția, care, la rândul ei, a apelat la cadrele Inspectoratului pentru Urgență Suceava, acestea începând să-i caute trupul în avalul râului.
 

De când a început sezonul „scăldatului”, râul Suceava a făcut deja, în zona podului de la Bazar, a treia victimă. O tragedie similară cu cea de miercuri s-a petrecut pe 27 mai, când V.V., un elev de 15 ani al Colegiului Tehnic „Petru Mușat” a dispărut sub ape. Și acesta era la scăldat împreună cu colegii, care au așteptat împietriți la mal să-l vadă ieșind la suprafață. N-a mai fost să fie, iar trupul lui a fost găsit abia după 3 zile în zona Stației de epurare. Inspectoratul de Poliție Județean avertizează părinții și persoanele care au în supraveghere copii asupra pericolelor ce au început să apară tot mai des pentru tinerii ce se scaldă în albia râului Suceava. Polițiștii recomandă ca amatorii de „baie” să fie însoțiți, iar dacă nu se poate, măcar să fie verificate înainte zonele unde aceștia vor să se scalde. Inundațiile, creșterile și descreșterile debitului apei au transformat albia și au dus la apariția de gropi, necunoscute care nu existau în anii precedenți. Locuri consacrate ca nepericuloase pentru înot au devenit acum adevărate „capcane” pentru amatorii de bălăceală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: