Necropsia, singura soluție în clarificarea a două morți suspecte

Sora unui bărbat mort în 14 iunie, la Gura Humorului, bănuiește că fratele ei a decedat din cauza… testamentului Medicii din cadrul Serviciului de medicină legală Suceava au „deliberat” în legătură cu două persoane decedate în condiții considerate suspecte. Prima este Ioan C., de 34 de ani, din comuna Putna, care a fost găsit decedat în casă de o vecină miercuri dimineață, în jurul orei 10. Pentru că bărbatul prezenta leziuni la nivelul capului, polițiștii și procurorul criminalist au făcut cercetările de rigoare la fața locului, fiind așteptat doar raportul legistului cu privire la cauza mor-ții.
 

Se știe cu certitudine, din declarațiile apropiaților, că în casa lui Ioan C. s-au consumat, cu o seară înainte, cantități respectabile de rachiu și că bărbatul era un „drojdier” cunoscut. După rezultatul necropsiei, ancheta s-a „luminat” și s-a constatat că pe Ioan nu l-a omorât nimeni, în raportul legiștilor pomenindu-se de „Asfixiere cu alcool”. A doua persoană, a cărei moarte petrecută marți, 14 iunie, a ridicat semne de întrebare, este Nicolai C., de 66 de ani, din Gura Humorului. Sus-piciunea în acest caz nu a apărut polițiștilor, ci surorii celui decedat. Aceasta vrea să cunoască de ce a murit frate-le ei, pentru că i-a încolțit gân-dul că e posibil să nu fi fost o moarte patologică. Bănuiala ei s-a născut după ce a fost deschis testamentul răposa-tului; acesta, se pare, împăr-țindu-și munca de-o viață, a favorizat o rudă în detrimen-tul alteia. După ce medicii legiști își vor expune punctul de vedere, sunt șanse ca și Ni-colai C. să fie lăsat să se odih-nească în pace.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: