Nu mor caii…

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, dl Gheorghe Flutur, a anunțat duminică la Gura Humorului că va înființa în scurt timp Autoritatea Hipică Română, care va avea ca principal scop subvenționarea activităților de creștere a cailor de rasă în România. Ministrul a spus, într-o conferință de presă, că, din cei peste 850.000 de cai înregistrați în întreaga țară, doar 5 % sunt cai de rasă, ceea ce nu face decât să dăuneze dezvoltării acestui segment de animale domestice din România. Dl Flutur a criticat fosta conducere a ministerului pentru „lipsa de preocupare” în domeniul dezvoltării cailor de rasă și a spus că lucrurile vor fi îndreptate.
 

„Nu a fost o preocupare consistentă pentru a crește cai de rasă în România până acum. Vrem să înființăm această autoritate hipică și să ne îngrijim de cai”, a mai spus ministrul. El consideră că, în perioada următoare, preocu-parea de bază va fi transferul cailor din zona de lucru de zi cu zi în cea de sport și mai ales de relaxare. Dl Flutur crede că, odată cu intrarea în Uniunea Europeană, caii vor deveni extrem de importanți, dar nu ca mijloc de transport în zona rurală, ci ca mijloc de agrement în domeniul turismului. Ministrul a cerut autori-tăților județene să „dea dru-mul la pungă și să amenajeze drumuri de acces paralele cu cele rutiere naționale sau județene”, pentru a proteja în acest fel infrastructura rutieră actuală. „Amenajarea trasee-lor pentru transportul hipo va trebui să fie o prioritate pentru noi în perioada următoare. Traseul de la Suceava la Gura Humorului este extrem de riscant pentru șoferi din cauza căruțelor care se deplasează pe drumul european”, a mai spus dl Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: