Înscăunare la Direcția Generală a Finanțelor Publice

Au trecut 5 luni de la ultima instalare, e drept, interimară, a unui director executiv al Direcției Generale a Finanțelor Publice Suceava. După expirarea termenului, domnul Liviu Ostafi nu a mai voit să se prezente la examen pentru titularizarea pe post. În această situație, la Agenția Națională a Funcționarilor Publici București s-a desfășurat, recent, concursul (cu probă scrisă și orală) pentru funcția menționată, câștigător fiind, așa cum a mai informat în ziarul nostru, domnul economist Petrică Ropotă. Ieri, în sala de festivități a finanțelor sucevene, a avut loc instalarea oficială a noului șef al instituției. Au luat parte domnii Orest Onofrei, prefectul județului, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, salariați ai D.G.F.P. (cei care au dorit, fără o convocare ex-presă), ziariști.
 

Domnul prefect, în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, a dat citire celor două ordine semnate de ministrul finan-țelor. Primul (nr. 153), prin care încetează mandatul domnului Ostafi, și al doilea (nr. 794 din 13 iunie), prin care domnul Petrică Ropotă este numit în funcția de director executiv. Fiind zi de… 13, domnul Onofrei și-a exprimat speranța că aceasta nu va fi cu ghinion; dimpotrivă, crede că finanțele publice vor funcționa de acum încolo în… legalitate, chiar dacă, așa cum a men-ționat dânsul, organigrama acestei unități încă nu este completă. După ce i-a mul-țumit domnului Ostafi pentru activitatea desfășurată în func-ția avută, dânsul l-a felicitat pe noul director, având con-vingerea că treburile vor de-curge bine. Aceleași idei le-a exprimat și domnul Ion Lungu, care speră să colaboreze la fel de bine cu domnul Ropotă, ca și cu predecesorul său, Liviu Ostafi, iar taxele și impozitele să fie strânse la timp. Actualul director i-a asigurat pe cei prezenți că data de ieri, adică 13 iunie, va fi cu noroc pentru finanțiștii serioși, care își vor vedea conștiincioși de treabă, și cu ghinion pentru cei care nu-și înțeleg atribuțiile. Dânsul a a-nunțat că va monitoriza activi-tatea inspectorilor cu funcții de control pentru ca treburile să meargă bine. Pentru cei interesați, amintim că domnul Petrică Ropotă a împlinit, recent, 38 de ani, este din Suceava și a absolvit Academia de Științe Economice București, Facul-tatea de Finanțe, Credit și Contabilitate, specialitatea – finanțe-contabilitate. Masteratul l-a obținut în administrație publică. Până ieri a lucrat în cadrul Compartimen-tului Audit Intern, pe postul de auditor superior, clasa I. Domnul Ropotă nu este (deocamdată) căsătorit.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: